Aceasta salata o tin minte de cind eram micuta,
mamica o gatea des de sarbatori, si in acest an m-am gindit sa inlocuiesc traditionala “Shuba” cu ea. In familia mea
“Mimoza” este apreciata mult, fiindca cu totii iubim pestele. Poate reteta
originala este diferita, nu stiu, dar eu o voi prepara asa cum o stiu ...
Avem
nevoie de:
4 cartofi
4 oua
150 gr. cascaval
1 conseva de ton
Maioneza
Mod
de preparare:
Fierbem cartofii (eu pun sare la fiert, ca sa se
patrunda cartofii) si ouale, le racim si le curatim de coaja.
Pregatim platoul in care vom face salata. Ungem cu
maioneza.
Incepem sa construim salata , prin partea mare a razatoarei dam 2 cartofi
si cu o lingura nivelam.
Ungem cu maioneza. Si vom repeta cu maioneza dupa fiecare strat.
Urmatorul strat va fi constituit din albusul a 2
oua. Si iar ungem cu maioneza.
Scurgem uleiul din cutia de ton (sau alt peste, dupa
preferinta) si formam stratul 3.
Dupa ce am pus tonul repetam iar ordinea ingredientelor. Adica, vom avea cartofi, ou, ton iar cartofi, ou. Peste ouale unse cu maioneza
radem cascavalul.
Ultimul pas - faramitam galbanusurile. Pofta Buna
tuturor!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu