"Limba soacrei" este un aperitiv din vinata, cascaval si usturoi. Aceasta denumirea haioasa i-a fost data in popor fiindca este exact ca si limba unei soacre lunga si iute : D (eu sunt norocoasa fiindca soacra mea e tare dulce, o femeie extraordinara). In familia mea se gateste de sarbatori, si
desigur la sezonul vinetelor. Exista citeva modalitatide a prepara limba soacrei, eu astazi
o voi prezenta cea mai simpla, in viitor voi prezenta si altele. Sa ne apucam
de treaba:
Ingrediente:
1 vinata mare
2 catei de usturoi
150 gr cascaval
4 linguri de maioneza
100 ml ulei
Preparare:
Vinata o spalam, o taiem felii subtiri (la mine au iesit 11 bucati) le acoperim
cu sare mascata (se poate si marunta) si acoperim cu apa rece. Lasam asa cam 1
ora pentru a scoate iuteala.
Dupa o ora le scoatem din apa si le uscam pe un servetel din bumbac. Intr-o tigaie incalzim
uleiul si prajim vinetele.
Frigem vinetele pe ambele parti si le punem pe un
servetel de hirtie pentru a absorbi excesul de ulei. Intr-un bol amestecam maioneza cu usturoiul tocat marunt
(sau pisat).
Fiecare felie de vinata o ungem cu amestecul de
maioneza , presuram cascavalul ras.
Rasucim feliile
si voila aperitivul “Limba soacrei”
este gata.
Pofta Buna tuturor!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu