Eu ador pestele si
reteta de astazi este extraordinar de gustoasa, ceapa lasa o aroma superba,
cineva care nu cunoaste reteta nici nu ar banui ca este ceapa (asa ca sotul meu
:D). Pestele este foarte fin iar
cascavalul formeaza o crusta crocanta, care se imbina foarte reusit. Un sfat doar
nu puneti multa sare caci maioneza
condimenteaza suficient.
Ingrediente:
500 gr. fileu de peste (la dorinta)
1 ceapa
100-150 gr. cascaval
3- 4linguri de maioneza
Sare, piper, ulei (la dorinta puteti folosi si alte
condimente).
Pasi de urmat:
Curatim ceapa
de coaja, o spalam si o tocam marunt. Fileul de peste il spalam si il presuram
cu sare, piper si citeva picatura de
ulei (dar nu exageram), il lasam 15-20 minute.
Pregatim o tava (eu am folosit una de unica
folosinta fiindca toate ba erau mari, ba mici) si aranjam frumos pestele.
Cu o periuta ungem pestele cu maioneza sau orice sos
asemanator maionezei (asa am facut eu).
Peste pestele uns cu maioneza presuram atent ceapa
tocata anterior.
Ramine doar sa radem cascavalul. Eu am pus multisor
dar nu necesar, e suficient doar sa acoperiti ceapa.
Incalzim rola la 180º si punem tava pentru 40-50
minute, pina cascavalul devine de o culoare aurie. Acesta este rezultatul, sper
sa va placa... Pofta Buna!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu