Astazi vom pregati o omleta,
nu una traditionala ci una mai consistenta care ar fi ideala atit pentru dejun
cit si pentru cina. Sincera sa fiu cind nu prea am chef sau timp sa gatesc ceva
de mincare, gatesc omleta – repede, gustos si sanatos. Exista o multime de
retete de acest tip: cu legume, cascaval,
peste, carne... dar eu am ales sa prezint azi “adorata” membrilor familiei
mele, apreciata tare mult. Deasemenea si modalitatea de coptura difera, o putem
face pe tigaie asa cum am ales eu sau o punem in rola, indiferent cum alegem sa
o preparam eu va pot asigura ca e extraordinar de gustoasa.
Ingrediente:
2 zucchine (bostanei)
1 ceapa
1 cutie de ton
4 oua
5 linguri de smintina (sau lapte)
30-50 gr. cascaval
50 ml. ulei
Sare, piper
Pasi de urmat:
Curatim
de coaja o ceapa, o spalam si o taiem marunt. Zucchinele se spala , se usuca si
se taie cubulete (daca e nevoie curatim de coaja si de seminte).
Punem o tigaie la foc
cu ulei (eu am adaugat in tigaie si uleiul din conserva de ton), asteptam sa se
incalzeasca si adaugam ceapa, dupa 2-3 minute adaugam zucchinele le coacem 5-7 minute, adaugam
tonul scurs de ulei si coacem totul impreuna vreo 2-3 minute la foc mediu spre
mic.
Intre timp batem ouale
cu smintina (sau laptele), condimentam cu sare si piper si turnam compozitia
peste legumele si tonul calit. Amestecam bine si punem capacul (folosim foc mic).
Peste circa 5 minute
ridicam capacul si daca a inceput sa se incheghe oul deasupra atunci intoarcem
omleta cu ajutorul capacului. Punem omleta inapoi in tigaie pe partea cruda si presuram cu
cascaval ras. Punem capacul si lasam sa se coaca 4-5 minute.
Cind omleta este coapta
o servim fierbinte sau calduta. Pofta
Buna!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu