Astazi prelungim seria
bucatelor in care folosim ragu-ul de carne. Pentru prima data aceasta reteta a
preparat-o mama mea si a fost apreciata
tare mult de toata familia si de atunci o pregatim des caci e delicioasa, va
garantez.
Ingrediente:
Faina de porumb
Ragu de carne
Cascaval
Pasi de urmat:
Pregatim mamaliga dupa indicatiile de pe pachet.
Pregatim o tava si turnam mamaliga inca fierbinte, o nivelam si o lasam sa se raceasca.
Pregatim ragu-ul de carne (reteta o gasiti in
sectiunea creme si sosuri).
Eu am ales sa fac doar
2 portii, am folosit un inel de inox pentru a portiona mamaliga.
Intr-o tava cu ajutorul unui inel de inox (nu este obligatoriu, dar imi place sa-l folosesc pentru a face o forma mai dreapta) incepem sa “construim
piramida” - primul strat va fi mamaliga apoi adaugam sosul, urmeaza cascavalul ras si repetam iarasi mamaliga, sosul si iar cascaval
(de data aceasta am folosit cascaval topit).
Incalzim rola pina la
200 º si tinem mamaliga circa 20-30 minute. Acesta este rezultatul de care am ramas foarte multumita. Pofta Buna
tuturor!!!
PS: Daca
vreti sa faceti o cantitate mai mare de aceasta mincare impartiti in doua mamaliga si o turnati in 2 tave de aceeasi
dimensiune. Cind vine timpul sa
amestecati ingredientele folositi foaia de mamaliga intreaga, in asa mod va fi mai
mare si nu vor ramine resturi.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu