O
crema foarte buna, as zice chiar perfecta am “furat-o”dintr-un program culinar,
si e superba pentru ca merge la multe alte retete de dulciuri. Este o crema
ferma, daca e racita bine, nu curge, se tine bine pe tort. Are un gust intens
de lapte si ou, e o crema extraordinara.
Ingrediente:
4
galbenusuri
750
ml. lapte de vaca
150
gr. zahar
1
fiola/ plic vanilie
100
gr unt, de preferat mai gras
50
gr. faina alba calitate superioara
Pasi de urmat:
Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.
Separam
galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si
la foc).
Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.
Adaugam un polonic de lapte si rarim compozitia.
Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu
ramina cocolase.
Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind
cu o lingura din lemn sau un tel.
Punem comozitia la foc, amestecind din cind in cind cu
lingura sau cu telul pina incepe sa se ingroase.
Este gata cand ii facem testul cu lingura -
trecem cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si daca ramane o urma curata
- crema nu se intinde la loc pe acea portiune, crema e gata. Stingem focul si adaugam
15 gr. unt.
Amestecam bine, punem un capac si o lasam sa se raceasca
la temperatura camerii, dar nu uitam sa mai amestecam crema. Intr-un bol lasam
restul untul la temperatura camerii, apoi cu o furculita il batem.
Apoi cu un mixer mai batem untul.
Incepem sa adaugam crema, pe rind cite un polonic, si
amestecam totul pina se incorporeaza bine totul.
Cam asa trebuie sa arate crema de patiserie. O puteti
folosi la orice tip de tort.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu