Aceasta torta este una dintre tortele mele preferate, o
prepar de cite ori am posibilitatea fiindca imi aminteste de copilarie... din
pacate nu dureaza mult timp, in sensul ca nu ne ajunge si pe a doua zi. Este
delicioasa... Eu folosesc aluat foietaj cumarat, dar poate pe viitor voi
incerca sa prepar aluatul in casa. Un mare avantaj il constituie simplicitatea
in ornare, se
orneaza cu faramituri din aluatul de foietaj copt si ramas sau cu ceva nuca de
cocos.
Ingrediente:
500 gr aluat foietaj(frantuzesc),
Pasi de urmat:
Eu am luat 2 bucati de aluat foietaj de 250 gr fiecare,
am intins foile si am impartit-o in 4 bucati egale.
Fiecare bucata am intins-o cu un sucitor, cit mai
subtire posibil 2-3 mm. Dupa ce am intins foile le punem intr-o tava (eu prefer
sa le pun pe hirtie de copt) si cu o furcutita facem gauri pe toata suprafata
aluatului. Coacem si ramasitele, le vom folosi pentru a acoperi torta inainte
de servire.
Bagam
tava in rola preincalzita la 200- 220º C si coacem foile pe ambele parti pina
devin aurii.
Cit timp se racesc foile, pregatim crema de
patiserie
(eu sincera sa fiu o pregatesc mereu in seara precedenta, pentru a se raci in
voie). Crema o gasiti in sectiunea creme si sosuri. Cind avem toate
ingredientele gata, asamblam torta. Alegem platoul pe care vrem sa servim torta
si il ungem cu crema.
Apoi punem facem straturile, aluatul foietaj copt il
ungem bine cu crema si tot asa pina la epuizarea ingredientelor, eu deobicei
lasa 3-4 linguri de crema pentru a-l unge cind il scot din frigider.
Lasam
torta pentru 2 ore la temperatura camerii si apoi il invelim cu o folie de
alumin sau pelicula il punem in frigider
pentru 2-3 ore, sau chiar pentru toata noaptea.
A doua
zi, il scoatem din frigider, taiem marginele in execes, il ungem cu crema
ramasa si il presuram cu bucatelele de aluat foietaj ramase. Si iata tort Napoleon gatit in casa! Pofta Buna!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu