Cu cîtva
timp în urmă am găsit un caiet plin cu rețete vechi de diferite torte, și am
vrut să încerc una din ele, torta de vișine. E foarte gustoasă, dar e destul de
calorică, face să o încercați dar să nu abuzați... Cu o ceașcă de ceai am
terminat-o destul de repede.
Ingrediente:
250 gr. zahăr
250 gr unt
3 ouă
250 gr făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu (dizolvat în oțet sau
suc de lămîe)
200 gr de vișine (proaspete, din compot sau în suc
propriu)
Pași de urmat:
Amestecăm cu mixerul
(sau cu mîna) zahărul cu untul topit.
Adăugăm gălbenușele de ouă și iar amestecăm.
Adăugăm făina și iar amestecăm bine (în foto nu e amestecat bine).
Batem albușurile pînă se face o spumă albă fermă.
Adăugăm albușurile în aluat și amestecăm pînă formăm un aluat omogen nu
chiar subțire, (dacă nu puteți amesteca din cauza că aluatul e prea gros,
adăugăm 4-5 lingure de suc de vișine).
Într-o tavă
de copt acoperită cu hîrtie de copt turnăm aluatul și presurăm vișina (din
compot sau vișină în suc propriu)
Încălzim rola la 180 º C și punem la copt torta pentru 40 minute.
Înainte de a o scoate din rolă facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri
că e coaptă
O scoatem din rolă și o lăsăm să se răcească 15 minute si o servim așa
sau presură cu zahăr tos. Poftă Bună!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu