Încă o ideie pentru
perioada de post, o rețetă simplă, ieftină și foarte gustoasă. Sunt delicioase, aromate, bune-bune - cred ca nici mare
prezentare nu trebuie sa le fac..... Un sfat doar, folosiți o tigaie mai mare
ca să rămînă toate ingredientele întregi. Deci, să ne apucăm de treabă:
Am
folosit:
6 cartofi mari
400 gr. păstăi fierte (puteți folosi și conservate, la
borcan)
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
4-5 linguri de ulei
Pași de urmat:
Încălzim uleiul în
tigaie și punem cartofii curățiți, spălați și feliați.Îi coacem pentru 7-8 min.
la foc mediu:
Curățim ceapa, o tăiem
julien și o adăugăm în cartofi. Punem capacul și o lăsăm să se coacă împreună
pentru 3-4 min.
Adăugăm păstăile (eu
le-am folosit proaspete, fierte în prealabil), sarea și piperul. Lăsăm vre-o 3
min. să se aromatizeze împreună cu cartofii și ceapa.
Adăugăm usturoiul, amestecăm și stingem focul.
Și voila... cartofii cu
păstăi sunt serviți, rămîne doar să vă urez Poftă Bună!!!
una din retetele preferate ale sotului...insa el e adept si carnitei
RăspundețiȘtergere:) Si noi o iubim , dar cind e post, trebuie sa ne mai sacrificam un pic...
RăspundețiȘtergere