Un aperitiv superb,
ușor de preparat, frumos la vedere și foarte gustos... Este vorba despre
trandafirii din foietaj, care au încîntat toată famila noastră. Astăzi am fost o
șmecheriță și am folosit aluat foietaj din comerț (dar promit, în curînd voi
posta și rețeta aluatului). Fără multă vorbă
să ne apucăm de treabă:
Am folosit:
250 gr. Aluat foietaj
1 ou,
100 gr. salam (feliat fin)
30 gr. cașcaval.
Pași de urmat:
Feliem aluatul în fîșii de ~ 5 cm lățime, (la mine au ieșit 7 fîșii)
Batem un ou și ungem fiecare fîșie cu ajutorul unei periuțe.
Pe fiecare fîșie
așezăm cîte o felie de salam și presurăm deasupra cu cașcaval ras.
Răsucim atent
fîșiele noastre.
Atent tăiem fiecare
fîșie rasucită deja în jumatate.
Într-o tavă așezăm toți trandafirii noștri, un pic distanțiați unul față
de altul (căci aluatul va crește). Cu o
periuță ungem toată suprafața trandafirilor și punem tava în rola preîncălzită la 200 º
C pentru 12 min
Și iată trandafirii din foietaj sunt gata!!! Poftă Bună tuturor!!!
Doamne,ce copturi apetisante,sunt innebunita dupa tot ce e din aluat....arata superrrr
RăspundețiȘtergereoaauuuuu,trebue sa fie gustoase,super ,bravo ,ma mindresc ca incepe sa-ti placa sa prepari bucate din aluat
RăspundețiȘtergereeu insa t.NATASA nu o recunosc,ma mir pentru ce poate...bravoooo
Ștergere:) chiar ma faceti sa rosesc... ma bucur ca va plac si sper sa bucur mereu cu noi retete
RăspundețiȘtergere