Astăzi vă voi prezenta o rețetă de biscuiți de post, un pic stranie
fiindcă îi vom prepara cu pastă de roșii. Sinceră să fiu cînd i-am preparat
pentru prima dată am folosit ¼ din ingrediente , nu eram chiar încrezută în
reușita rețetei, dar... spre marea mea uimire, au fost foarte buni, o culoare
frumoasă și crocanți așa cum îi iubim noi.
Ingrediente:
12 linguri suc de roșii sau pasată de roșii (sau 9
linguri de pastă de tomate amestecată cu 3 linguri de apă)
10 linguri de ulei
1 pahar zahăr (de 250 ml)
4 pahare făină (de 250 ml)
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 plic de vanilie
Pași de urmat:
Într-un bol amestecăm pasta de roșii cu uleiul.
Adăugăm zahărul, vanilia și bicarbonatul, amestecăm tot pînă se topește
zahărul (putem amesteca cu mixerul).
Adăugăm făina și incorporăm totul cu o lingură.
Trecem aluatul pe masă și îl frămîntăm 4-5 min. pînă
devine o bilă moale și care nu se lipește de mîini. Formăm o cocă moale, fără a
lăsa aluatul să se odihnească.
Cu sucitorul întindem aluatul de ~ 3-4 mm și dăm biscuiților noștri
forma dorită.
Trecem biscuiții într-o tavă acoperită cu hîrtie de
copt și coacem biscuiții noștri 10 min. în rola preîncălzită la
200 º C , dar trebuie să fim atenți caci
se coc repede.
Și iată biscuiții noștri de culoare roz- portocalie
sunt serviți. La dorință îi putem presura cu zahăr tos. Poftă Bună tuturor!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu