Biscuiți de post

    Astăzi vă voi prezenta o rețetă de biscuiți de post, un pic stranie fiindcă îi vom prepara cu pastă de roșii. Sinceră să fiu cînd i-am preparat pentru prima dată am folosit ¼ din ingrediente , nu eram chiar încrezută în reușita rețetei, dar... spre marea mea uimire, au fost foarte buni, o culoare frumoasă și crocanți așa cum îi iubim noi.

    Ingrediente:
12 linguri suc de roșii sau pasată de roșii (sau 9 linguri de pastă de tomate amestecată cu 3 linguri de apă)
10 linguri de ulei
1 pahar zahăr (de 250 ml)
4 pahare  făină (de 250 ml)
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 plic de vanilie

    Pași de urmat:
Într-un bol amestecăm pasta de roșii cu uleiul.

Adăugăm zahărul, vanilia și bicarbonatul, amestecăm tot pînă se topește zahărul (putem amesteca cu mixerul).

Adăugăm făina și incorporăm totul cu o lingură.

Trecem aluatul pe masă și îl frămîntăm 4-5 min. pînă devine o bilă moale și care nu se lipește de mîini. Formăm o cocă moale, fără a lăsa aluatul să se odihnească.

Cu sucitorul întindem aluatul de ~ 3-4 mm și dăm biscuiților noștri forma dorită.

Trecem biscuiții într-o tavă acoperită cu hîrtie de copt și coacem biscuiții noștri 10 min. în rola preîncălzită la 200 º C , dar trebuie  să fim atenți caci se coc repede.

Și iată biscuiții noștri de culoare roz- portocalie sunt serviți. La dorință îi putem presura cu zahăr tos. Poftă Bună tuturor!!!










0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe