Garnitura de orez cu unt


Astazi vom gati o garnitura foarte raspindita in tarile europene. Metoda de preparare este foarte simpla, doar ca trebuie sa fim atenti sa nu fierbem prea mult orezul. Aceasta garnitura o putem servi cu orice tip de carne sau salata. 

Indrediente:
200 gr. orez
O nuca de unt
Sare

Pasi de urmat:
Intr-o cratita punem la fiert orezul in apa multa ( sarata), care sa-l acopere de 5-6 ori.

 

 Dupa ce a fiert cam 7-8 minute, orezul nu trebuie sa fie fiert bine, dar sa ramina un pic crud “al dente”, il scurgem  de excesul de apa.

 Orezul il punem inapoi in cratita si adaugam nuca de unt (20-30 gr.), amestecam bine.

Servim orezul si Pofta Buna!!!

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe