Mereu vedeam aceasta
reteta pe o retea de socializare, si ma gindeam oare cum poate fi o torta din
ficat, uite ca azi am avut curajul sa o incerc si chiar mi-a placut enorm de
mult. Sotul meu, la inceput nu intelegea cum poate fi o torta cu ficat daca ficatul
nu se vede : D. Aceasta reteta e superba
daca o mincati calduta, dar e si mai buna daca o lasati peste noapte in
frigider. Ornarea ramine la dorinta voastra, puteti folosi oua asa cum am facut
eu, sau simplu presurata cu verdeata.
Ingrediente:
5 oua
1 pahar faina (125
ml)
0.5 pahare lapte
300 gr. ficat la
dorinta (eu am folosit de porc)
6-7 linguri
maioneza
5 catei usturoi
2-3 cepe mari
4 morcovi medii
Ulei, sare, piper
Pasi de urmat:
Intr-un frulator
(blender) punem ficatul spalat, uscat si taiat marunt, 3 oua, faina,laptele, un
virf de lingurita de sare si piper, frulam totul bine, pina se formeaza o
compozitie omogena. In cazul in care frulatorul vostru e mic faceti in modul
urmator, cu un mixer amestecati faina, laptele si ouale si separat frulati
ficatul cu sare si piper, apoi amestecam ingredientele.
Cam asa trebuie sa arate
compozitia pentru foile de tort.
Intr-o tigaie (de
dorit una micuta, cu un diametru de 10-14 cm) incalzita, unsa cu ulei turnam jumatate de polonic din aluatul nostru.Facem exact ca pentru clatite.
Cind se rumeneste o intoarcem pe partea opusa.
Le pozitionam una
peste alta si le lasam sa se raceasca. Mie mi-au iesit 6 bucati.
Curatim legumele de coaja, ceapa o taiem marunt iar morcovul il dam prin razatoare. Intr-o tigaie punet putin ulei si calim legumele, cam vreo 6-7 minute, adaugam
sare si piperul dupa gust. Inainte de a stinge focul cel mai bine sa gustam
ca sa fim siguri de coptura legumelor.
Intr-un bol
amestecam maioneza cu usturoiul pisat si ungem farfuria in care vom plasa
torta.
Incepem sa
“construim” torta, punem mai intii o foaie apoi o ungem cu maioneza si presuram
amestecul nostru de legume.
Repetam ordinea
ingredientelor pina le treminam, ultima foie o ungem doar cu maioneza.
Pentru a taia torta
mai usor , eu o tai inainte de a o orna.
Pentru a orna eu
am ales o metoda simpla, am fiert 2 oua si am presurat peste toata suprafata
tortei, dar puteti sa-l presurati doar cu verdeata (marar, patrunjel, ceapa
verde). Acesta este rezultatul.... Pofta Buna tuturor!!!!!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu