Această rețetă mi-a
fost dăruită de un prieten, care lucrează de 10 ani într-o pizzerie din Milano.
Este o rețetă foarte simplă, doar că e obligatoriu să menținem cantitatea
ingredientelor, altfel nu ne va reuși rețeta. Aluatul e foarte elastic, se
întinde foarte ușor și avem posibilitatea să alegem cum trebuie să fie baza
pentru pizza noastră, uscată și crocantă sau mai groasă și moale.
Ingrediente (pentru 2 pizze)
250 gr. făină
150 ml. apă călduță
12.5 gr. drojdie
3 linguri de ulei
0.5 lingurițe sare
2 lingurițe de zahăr
Pași de urmat:
Într-un bol cernem făina.
Într-un bol mai mic punem drojdia, zahărul, 100 gr. din apă și amestecăm pînă se topește
zahărul și începe a face spumă.
În restul apei vărsăm sarea și amestecăm. Facem o gaură în mijlocul
făinei și turnăm pe rînd drojdia, sarea și uleiul.
Începem să amestecăm cu o lingură și cînd s-a închegat aluatul îl punem
pe masă și îl frămîntăm. Aluatul trebuie să fie elastic.
După ce am frămîntat aluatul îl punem înapoi în bol.
Acoperim aluatul cu un șervețel, și îl poziționăm departe
de fluxurile de apă.
Lăsăm aluatul să se
odihnească 2 ore. După 2 ore aluatul
trebuie să-și dubleze volumul.
Formăm 2 biluțe și gata baza pentru pizza e gata.
Aluatul îl întindem
cu un sucitor. Dacă dorim ca pizza să fie crocantă, atunci întindem aluatul mai
subțire cam de 1 – 1.5 mm, iar dacă vrem o pizză cu aluatul mai moale, atunci
îl intimdem un pic mai gros cam de 2.5 – 3 mm.
Pune aluatul într-o
tavă, și tapetăm bordurile.
Rămîne să alegem ingredientele și... Poftă Bună !!!
Ce fel de drojdie folosesti? uscata sau proasata?
RăspundețiȘtergereimi cer scuze, am uitat sa mentionez in reteta, am folosit proaspata drojdia. succese :)
RăspundețiȘtergere