Acest sos este cel mai raspindit sos in Italia, se
foloseste pentru paste, cartofi si alte tipuri de mincaruri. Noi il preparam
destul de des, are un mare avantaj se pastreaza in frigider pina la doua
saptamini iar gustul ramine neschimbat. In continuare vom pregati citeva feluiri
de mincare unde vom folosi ragu-ul de carne.
Avem nevoie:
500 gr carne tocata (eu am folosit carne de porc)
2 catei de usturoi
1ceapa mare
2 morcovi medii
7-8 linguri pasta de rosii dizolvata in 400 ml apa sau 450 ml de suc de rosii
5 frunze de busuioc (sau busuioc uscat)
30 ml ulei
Sare, piper
1-2 lingurita de zahar (gustati ca sa nu fie dulce)
1-2 lingurita de zahar (gustati ca sa nu fie dulce)
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzim
uleiul, cind uleiul s-a incalzit adaugam usturoiul si il lasam pina se face de
culoare aurie si apoi il scoatem. Curatim ceapa si morcovul de coaja, ceapa
o taiem solzi, iar morcovul il dam prin razatoare. Adaugam legumele in tigaie si le calim pentru
3-4 minute, adaugam carnea tocata (a mea era cam grasa), si cu o lingura de lemn
o pisam pina se omogenizeaza. Dupa 5 minute (cind carnea devine alba) adaugam pasta de rosii si amestecam
totul bine, mai adaugam sarea, piperul si zaharul (de obicei se foloseste 1 lingurita pentru 300 ml de suc de rosii), gustati ca sa nu va iasa sosul dulce. Coacem sosul la foc mic (cel mai mic posibil) cam 20 minute.
Dupa 20 minute, adaugam busuiocul tocat marunt
si amestecam. Punem capacul si lasam la foc mic sa se coaca pentru 1.5 ore,
amestecind din cind in cind cu o lingura de lemn ca sa nu se inchege carnea.
Cam asa trebuie sa arate sosul nostru. Il puteti
folosi la orice garnitura doriti.
Pofta Buna tuturor!!!
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu