Știi să folosești corect paharele?


     Astăzi vom atrage atenția asupra folosirii corecte a paharelor.  Sinceră să fiu cu cîtva timp în urmă la o cină mai formală, chiar nu știam că vinul alb și negru au pahare speciale, dar bine că m-am uitat în jur și am făcut ceea ce faceau toți. Îmi era jenă și am hotărît să fiu pregătită pentru data viitoare.
     Pentru a scri acest articol am folosit mai mult surse și din această cauză vor fi anumite neclarități, care le voi expica mai tîrziu.
     În imaginea de mai jos sunt prezentate paharele care sunt folosite în mod standart la orice prînz sau cină formală, dar deasemenea și modul corect în care ar trebui servită băutura.



   1.     Apă- pahar cu corp plin și picior scund. Țineți paharul de picior pentru a-i păstra răceala.
   2.     Coniac- degustator de coniac. Rotiți paharul între ambele mîini, apoi cuprindeți cupa cu o mînă – încălzirea paharului relevă buchetul coniacului.
        3.     Vin alb- pahar ușor mai mic, cu o cupă mai largă pentru a reține buchetul. Țineți paharul de picior pentru a-i conseva răceala.
        4.     Vin roșu de Burgundia și Pinot Noirs- o cupă mai largă pentru ai releva complexitatea. Paharul este puțin mai înalt decît cel pentru vin alb.
        5.     Șampania- un pahar îngust prelungit care reduce suprafața și împiedică bulele să se disipeze.
        6.     Vinul roșu- cel mai mare dintre paharele de vin. Țineți paharul la baza cupei acolo unde se întîlnește cu piciorul.



   O altă sursă ne oferă o informație mai amplă despre care sunt paharele folosite și pentru alte băuturi, în afară de vinuri.
 
       1.Pahar pentru apă
       2.Pahar pentru alb
       3.Pahar pentru roșu
       4. Pahar pentru Sherry
            5.Pahar pentru țuică
            6.Pahar pentru lichior
            7.Pahar pentru șampanie (cupă)
            8.Pahar pentru șampanie (flute)
            9.Pahar pentru bere
           10.Pahar pentru coniac
           11. Pahar pentru whisky (tumbler)

  
     După o sursă americană, paharele trebuie folosite în maniera următoare:



         


1.Pahar pentru lichior
2.Pahar pentru Sherry
3.Pahar pentru șampanie
4.Pahar pentru apă minerală
5.Pahar pentru bere
6.Pahar pentru vin rozaliu
7.Pahar pentru șampanie 2
8.Pahar pentru vin de Burgundia
9.Pahar pentru vin roșu de masă
10. Pahar pentru vin alb de masă
11.Pahar pentru Rheinwein (vin)
12.Pahar pentru vin (desert)
13.Pahar pentru coniac
14. Pahar pentru whisky
15. Pahar pentru vodka
16.Pahar pentru apa plată sau suc
17. Pahar pentru șampanie 3
18. Pahar pentru lichior 2
19.Pahar pentru Martini
20.Pahar pentru Cocktail
21.Pahar pentru Grog (băutură  alcoolică din coniac sau rom)
22.Pahar pentru ceai sau punch
     
     Toate 3 surse ne prezintă 3 pahare diverse pentru a servi apa, nu e greșit fiindcă în situația cînd stăpîna casei foloseste un set complet de pahare, toate vor fi identice ca stil, va fi diversă doar marimea. În situția cind se vor folosi seturi diferite, se va ține cont de marimi, dar nu și de aspect (cu picior sau fără).
      Sigur că ar fi ideal să știm cînd să folosim aceste pahare, dar nu cred ca e obligatoriu, însă e necesar să cunoaștem paharele de tip standat cum ar fi: cele pentru apă, vin alb, vin roșu, șampanie, coniac și țuică, fiindcă acestea sunt băuturile servite de regulă la mesele noastre.
     Sper că v-a fost interesantă informația prezentată mai sus și vă va fi de ajutor în organizarea seratelor dvs.
      Să aveți o seară frumoasă!!!

   







2 Comentarii:

  1. informatie utila pentru noi gospodinele...multumim mult,scumpa mea si sunt in asteptarea unor noi informatii si recete din partea ta

    RăspundețiȘtergere
  2. cu multa placere Taniusa, ma voi stradui sa postez cit mai multa informatie utila si retete gustoase!!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe