Indrediente:
Pentru sălată
Frunze de sălată (la dorință),
2 rosii mari,
20 măsline,
100 gr. cașcaval (sau orice alt tip de brînză).
Ulei,
Sare,
Oțet (sau sucul unei lămîi).
Pentru mici
2 căței de usturoi,
2 ramuri de rosmarin,
Ulei.
Pași de urmat:
Frunzele de sălată se spală, se usucă și se pun într-un bol (mai mare pentru a putea amestica toate ingredientele),
Se taie în cubulețe măricele roșile și cașcavalul, si maslinele în jumate. Se amestică toate ingredientele, se adaugă sarea, uleiul si oțetul (după gust).
Cu ajutorul unei periuțe se unge o tigaie gril (dar se poate folosi orice tip de tigaie ) cu ulei, se incălzește bine, se adaugă pe marigine usturoiul taiat felii și ramurile de rozmarin, se poziționează, pe mijlocul tavei, micii. Se prăjesc la foc mediu cite 2-3 min. pe ambele părți.
Se servesc cu sălata pregătită mai devreme.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu