Ingrediente:
400 gr. spaghete (eu am folosit integrale),
400 gr. conservă de roșii
1ceapa medie,
2 căței de usturoi,
1 lingură de ulei de măsline,
4-5 fire de busuioc,
Sare,
Pași de urmat:
Curățim ceapa și o tăiem mărunt, usturoiul îl curțim și îl pisăm cu un cuțit.
Într-o tigaie punem la încălzit o lingură de ulei și adăugăm usturoiul pisat
Dupa 2-3 minute, după ce uleiul s-a parfumat cu aroma de usturoi, adăugăm ceapa și o lăsăm să se rumenească. Agăugăm pasta de roșii (daca folositi o pasta de roșii foarte groasă o dizolvați cu apă), dar nu înainte de a scoate usturoiul și lăsăm 4-5 min să se coacă.
După 4-5 minute, adăugăm busuiocul (eu am utilizat busuioc congelat) și sarea, mai lăsăm 5 min. să se coacă bine (de dorit să se coacă la foc mediu, nu mare).
Între timp se pune în apă clocotita pasta, și o fiebem după indicațiile de pe pachet, cînd e fiartă pasta, o scurgem de apă, (păstrăm un un polonic din apă de coptura)
Spaghetele scurse se pun în tigaia cu sosul de roșii, se coc împreună pentru a se amestica bine aromele . Dacă vă pare sosul prea uscat se adauga apa pe care am tinut-o deoparte.
Și voila... LA PASTA AL POMODORO este gata!!!
Cei care nu țin post pot presura pasta cu parmegian, în speranța ca va placut vă urez tuturor POFTĂ BUNĂ!!!
Chiar imi place receta ta, e atit de simpla, busuiocul ii da un gust tare bun, nu l-am mai folosit pina acum dar cred ca nu voi renunta la el, mai ales pentru aceaste spaghete, bravo!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta mea si te mai astept cu mult drag pe blog meu
RăspundețiȘtergere