Limba Soacrei


"Limba soacrei" este un aperitiv din vinata, cascaval si usturoi. Aceasta denumirea haioasa i-a fost data in popor fiindca este exact ca si limba unei soacre lunga si iute : D (eu sunt norocoasa fiindca soacra mea e tare dulce, o femeie extraordinara). In familia mea se gateste de sarbatori, si desigur la sezonul vinetelor. Exista citeva modalitatide a prepara limba soacrei, eu astazi o voi prezenta cea mai simpla, in viitor voi prezenta si altele. Sa ne apucam de treaba:

Ingrediente:
1 vinata mare
2 catei de usturoi
150 gr cascaval
4 linguri de maioneza
100 ml ulei

Preparare:
Vinata o spalam, o taiem felii subtiri (la mine au iesit 11 bucati) le acoperim cu sare mascata (se poate si marunta) si acoperim cu apa rece. Lasam asa cam 1 ora pentru a scoate iuteala.

Dupa o ora le scoatem din apa si  le uscam pe un servetel din bumbac. Intr-o tigaie incalzim uleiul si prajim vinetele.

Frigem vinetele pe ambele parti si le punem pe un servetel de hirtie pentru a absorbi excesul de ulei. Intr-un bol  amestecam maioneza cu usturoiul tocat marunt (sau pisat).


Fiecare felie de vinata o ungem cu amestecul de maioneza , presuram cascavalul ras.

Rasucim feliile  si voila aperitivul “Limba soacrei”  este gata.

Pofta Buna tuturor!!!



















0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe