Crema de patiserie

O crema foarte buna, as zice chiar perfecta am “furat-o”dintr-un program culinar, si e superba pentru ca merge la multe alte retete de dulciuri. Este o crema ferma, daca e racita bine, nu curge, se tine bine pe tort. Are un gust intens de lapte si ou,  e o crema extraordinara.

Ingrediente:
4 galbenusuri
750 ml. lapte de vaca
150 gr. zahar
1 fiola/ plic vanilie
100 gr unt, de preferat mai gras
50 gr. faina alba calitate superioara

Pasi de urmat:
Fierbem laptele cu o fiola sau un plic de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).

Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.

Adaugam un polonic de lapte si rarim compozitia.

Adaugam  faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecind cu o lingura din lemn sau un tel.

Punem comozitia la foc, amestecind din cind in cind cu lingura sau cu telul pina incepe sa se ingroase.

 Este gata cand ii facem testul cu lingura - trecem cu degetul pe dosul lingurii unse cu crema si daca ramane o urma curata - crema nu se intinde la loc pe acea portiune, crema e gata. Stingem focul si adaugam 15 gr. unt.

Amestecam bine, punem un capac si o lasam sa se raceasca la temperatura camerii, dar nu uitam sa mai amestecam crema. Intr-un bol lasam restul untul la temperatura camerii, apoi cu o furculita  il batem.

Apoi cu un mixer mai batem untul.

Incepem sa adaugam crema, pe rind cite un polonic, si amestecam totul pina se incorporeaza bine totul.

Cam asa trebuie sa arate crema de patiserie. O puteti folosi la orice tip de tort.


























0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe