Trandafiri din foietaj


    Un aperitiv superb, ușor de preparat, frumos la vedere și foarte gustos... Este vorba despre trandafirii din foietaj, care au încîntat toată famila noastră. Astăzi am fost o șmecheriță și am folosit aluat foietaj din comerț (dar promit, în curînd voi posta și rețeta aluatului). Fără multă vorbă să ne apucăm de treabă:
    
    Am folosit:
250 gr. Aluat foietaj
1 ou,
100 gr. salam (feliat fin)
30 gr. cașcaval.

    Pași de urmat:
Feliem aluatul în fîșii de ~ 5 cm lățime, (la mine au ieșit 7 fîșii)

Batem un ou și ungem fiecare fîșie cu ajutorul unei periuțe.

Pe fiecare fîșie așezăm cîte o felie de salam și presurăm deasupra cu cașcaval ras.

Răsucim atent fîșiele noastre.

Atent tăiem fiecare fîșie rasucită deja în jumatate.

Într-o tavă așezăm toți trandafirii noștri, un pic distanțiați unul față de altul  (căci aluatul va crește). Cu o periuță ungem toată suprafața trandafirilor  și punem tava în rola preîncălzită la 200 º C  pentru 12 min

Și iată trandafirii din foietaj sunt gata!!! Poftă Bună tuturor!!!














4 Comentarii:

  1. Doamne,ce copturi apetisante,sunt innebunita dupa tot ce e din aluat....arata superrrr

    RăspundețiȘtergere
  2. oaauuuuu,trebue sa fie gustoase,super ,bravo ,ma mindresc ca incepe sa-ti placa sa prepari bucate din aluat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu insa t.NATASA nu o recunosc,ma mir pentru ce poate...bravoooo

      Ștergere
  3. :) chiar ma faceti sa rosesc... ma bucur ca va plac si sper sa bucur mereu cu noi retete

    RăspundețiȘtergere

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe