Torta de vișine


    Cu cîtva timp în urmă am găsit un caiet plin cu rețete vechi de diferite torte, și am vrut să încerc una din ele, torta de vișine. E foarte gustoasă, dar e destul de calorică, face să o încercați dar să nu abuzați... Cu o ceașcă de ceai am terminat-o destul de repede.

    Ingrediente:
250 gr. zahăr
250 gr unt
3 ouă
250 gr făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu (dizolvat în oțet sau suc de lămîe)
200 gr de vișine (proaspete, din compot sau în suc propriu)

    Pași de urmat:
Amestecăm cu mixerul (sau cu mîna) zahărul cu untul topit.

Adăugăm gălbenușele de ouă și iar amestecăm.

Adăugăm făina și iar amestecăm bine (în foto nu e amestecat bine).

Batem albușurile pînă se face o spumă albă fermă.

Adăugăm albușurile în aluat și amestecăm pînă formăm un aluat omogen nu chiar subțire, (dacă nu puteți amesteca din cauza că aluatul e prea gros, adăugăm 4-5 lingure de suc de vișine).

Într-o tavă de copt acoperită cu hîrtie de copt turnăm aluatul și presurăm vișina (din compot sau vișină în suc propriu)

Încălzim rola la 180 º C și punem la copt torta pentru 40 minute. Înainte de a o scoate din rolă facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că e coaptă

O scoatem din rolă și o lăsăm să se răcească 15 minute si o servim așa sau presură cu zahăr tos. Poftă Bună!!!

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe