Cartofi cu păstăi (de post)


    Încă o ideie pentru perioada de post, o rețetă simplă, ieftină și foarte gustoasă. Sunt delicioase, aromate, bune-bune - cred ca nici mare prezentare nu trebuie sa le fac..... Un sfat doar, folosiți o tigaie mai mare ca să rămînă toate ingredientele întregi. Deci, să ne apucăm de treabă:

    Am folosit:
6 cartofi mari
400 gr. păstăi fierte (puteți folosi și conservate, la borcan)
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
4-5 linguri de ulei

    Pași de urmat:
Încălzim uleiul în tigaie și punem cartofii curățiți, spălați și feliați.Îi coacem pentru 7-8 min. la foc mediu:

Curățim ceapa, o tăiem julien și o adăugăm în cartofi. Punem capacul și o lăsăm să se coacă împreună pentru 3-4 min.

Adăugăm păstăile (eu le-am folosit proaspete, fierte în prealabil), sarea și piperul. Lăsăm vre-o 3 min. să se aromatizeze împreună cu cartofii și ceapa.

Adăugăm usturoiul, amestecăm și stingem focul.

Și voila... cartofii cu păstăi sunt serviți, rămîne doar să vă urez Poftă Bună!!!







2 Comentarii:

  1. una din retetele preferate ale sotului...insa el e adept si carnitei

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Si noi o iubim , dar cind e post, trebuie sa ne mai sacrificam un pic...

    RăspundețiȘtergere

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe