Aluat pentru pizza


    Această rețetă mi-a fost dăruită de un prieten, care lucrează de 10 ani într-o pizzerie din Milano. Este o rețetă foarte simplă, doar că e obligatoriu să menținem cantitatea ingredientelor, altfel nu ne va reuși rețeta. Aluatul e foarte elastic, se întinde foarte ușor și avem posibilitatea să alegem cum trebuie să fie baza pentru pizza noastră, uscată și crocantă sau mai groasă și moale.
    
    Ingrediente (pentru 2 pizze)
250 gr. făină
150 ml. apă călduță
12.5 gr. drojdie
3 linguri de ulei
0.5 lingurițe sare
2 lingurițe de zahăr
    
    Pași de urmat:

    Într-un bol cernem făina.

    Într-un bol mai mic punem drojdia, zahărul,  100 gr. din apă și amestecăm pînă se topește zahărul și începe a face spumă.

    În restul apei vărsăm sarea și amestecăm. Facem o gaură în mijlocul făinei și turnăm pe rînd drojdia, sarea și uleiul.

    Începem să amestecăm cu o lingură și cînd s-a închegat aluatul îl punem pe masă și îl frămîntăm. Aluatul trebuie să fie elastic. 

    După ce am frămîntat aluatul îl punem înapoi în bol.

   Acoperim aluatul cu un șervețel, și îl poziționăm departe de fluxurile de apă.

    Lăsăm  aluatul să se odihnească  2 ore. După 2 ore aluatul trebuie să-și dubleze volumul.

    Formăm 2 biluțe și gata baza pentru pizza e gata.

    Aluatul îl întindem cu un sucitor. Dacă dorim ca pizza să fie crocantă, atunci întindem aluatul mai subțire cam de 1 – 1.5 mm, iar dacă vrem o pizză cu aluatul mai moale, atunci îl intimdem un pic mai gros cam de 2.5 – 3 mm.

    Pune aluatul într-o tavă, și tapetăm bordurile.

   Rămîne să alegem ingredientele și... Poftă Bună !!!











2 Comentarii:

  1. Ce fel de drojdie folosesti? uscata sau proasata?

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze, am uitat sa mentionez in reteta, am folosit proaspata drojdia. succese :)

    RăspundețiȘtergere

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe