Minestrone - supa italiana


Dupa atitea sarbatori si citeva kg in plus am hotarit sa incep sa maninc un pic mai usurel, mai mult supe, fructe si legume. Astazi vom pregati o supa foarte renumita in Italia si anume – Minestrone. Despre aceasta supa trebuie sa zic este o supa destul de deasa , plina de vitamine, foarte buna pentru sanatate. Reteta acestei supe variaza mereu de la familie la familie si de la anotimp la anotimp. Pentru a o prepara  exista o regula importanta, daca se folosesc legume proaspete se vor pune intr-o anumita ordine, de la cea mai dura la cea care se coace mai usor. In lunele de iarna de obicei se folosesc legume inghetate (puteti pregati vara pungi cu legume si le puneti in congelator, pentru a economisi niste bani).

Ingrediente:
500 gr. legume congelate
sau legume proaspete 2 cartofi,  1 morcov,  1 ceapa ( praj),  1 ardei dulce,  2 rosii, 1 bostanel (zucchine),  1 telena, 100 gr., mazare verde (pastai).
1 legatura de patrunjel
1 legatura de busuioc
sare, piper, frunza de dafin
30 ml. ulei
30-50 gr. cascaval tare

Mod de preparare
Intr-o cratita incalzim uleiul, cind s-a incalzit adaugam legumele congelate si le coacem la foc mic cam 15 minute, amestecind . Cind s-au calit legumele adaugam sarea, piperul si frunza de dafin.

Dupa ce am condimentat supa adaugam apa fiarta (nu uitam ca supa trebuie sa fie destul de deasa) si lasam sa fiarba 15-20 minute. Adaugam verdeata tocata si mai lasam 1-2 minute la fiarba. Stingem focul, punem capacul  si lasam 5-10 minute sa aromatizeze totul (era mult abur si mi-au reusit pozele).

Servim supa, o presuram cu cascaval dat prin partea marunta a razatoarei.
Pofta Buna tuturor!!!




0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • © 2012-2013 Designed by Divdic Gheorghe